Welkom!

Welkom (terug)!

Dit – maar eigenlijk vooral mijn – weblog heeft sinds 2006 aardig want verhuizingen overleefd. Meestal voor minder dan een jaar. Van experimenteel naar experimenteeler ging het meestal.

Het is dan ook bijna een wonder dat eigenlijk alle berichten vanaf februari 2006 er nog zijn, op 2 berichten na allemaal nog met de originele bijlagen. Bijna alle interne linkjes werken nog (of weer) en ook de indeling in catogorie├źn en tags krijgt langzaam weer vorm. Dat laatste is wel een hele klus. De bijna 400 berichten (maart ’09) hadden allemaal wel een catogorie of tag maar deze waren erg chaotisch. Plan is nu dit alles een keer te standaardizeren. Daar is alleen wel tijd voor nodig en juist die vereiste heb ik op het moment niet. Maar het komt wel, zo moest mijn server ook ooit het huis uit. Het is gebeurd.

Servers feb 2009Ja, inderdaad, ook deze oude beestjes krijgen een keer rust!

Dit weblog is de opvolger van een reeks eerdere weblogs die draaiden bij BestHost een bedrijf waar ik nooit een rekening van heb gekregen behalve een waarschuwing van SIDN dat ze niet meer aan de betalingsverplichting konden voldoen. Ook was de uptime niet optimaal. Maar het werkte. Het weblog, toen nog onder weblog.vannatijne.nl wisselde een ontelbaar aantal keren van software en meestal bleven de berichten achter. In maart 2006 komt de switch (terug) naar WordPress.

Sinds september 2007 was er een koppeling met Hyves, die heb ik nu deels verbroken omdat berichten vaak verminkt overkwamen. Niet mijn bedoeling en gewoon jammer te bedenken dat allemaal menzen een Buzz krijgen met een bericht dat ze niet kunnen lezen. Ter vergelijking het eerste bericht: origineel, Hyves variant.

Zoals bij al mijn projecten is altijd alles under construction en is er nooit iets af. Blijf ik knutselen en blijf ik stoeien met mogelijkheden.
Op dit moment is het meest opvallende punt dat de index in veel gevallen leeg lijkt. Dat komt door een aantal notities die als berichten bovenaan komen maar niet openbaar zijn. Het systeem denkt daardoor 7 berichten op het scherm te zetten terwijl het er in werkelijkheid maar 1 is.
Helaas is dit ingewikkelder dan een kleine SQL-hack.

This entry was posted in Computer, Hyves repost, Link, Waarneembaar. Bookmark the permalink.