Ijsbeertjes

Het is voor een serieuze Amerikaanse bijdrage aan de aanpak van de klimaatproblematiek te hopen dat ze de Republikeinen niet aan een overwinning helpt. Want Palin is een stuk minder groen dan ze doet voorkomen – een ware wolf in schaapskleren.

Palin ontkent de realiteit en ernst van de klimaatproblematiek. […] En waarom zouden de VS zich dan inspannen om die CO2-uitstoot terug te dringen? Boren wil ze, met het bedrijf van haar echtgenoot (BP) voorop.

Hoe graag ze wil boren, ook in nu nog beschermde natuurgebieden, blijkt uit haar besluit om namens de staat Alaska een juridisch gevecht aan te gaan met de federale overheid. Want ze wil niet dat de ijsbeer beter beschermd wordt – dan kan er immers niet meer overal geboord worden’.

De Wet ter bescherming van bedreigde diersoorten moet niet worden gebruikt voor een populatie die heel erg gezond is, waarvan de aantallen in de laatste 30 jaar zelfs dramatisch zijn toegenomen, vindt Palin. „Wij vrezen dat milieu-extremisten dit middel zullen gebruiken om te voorkomen dat we de natuurlijke hulpbronnen gebruiken die Amerika zo hard nodig heeft voor schone, veilige energie.”

Trouw, deVerdieping| podium – Keus voor Palin is slecht nieuws voor ijsbeer (opinie)

This entry was posted in Politiek and tagged , . Bookmark the permalink.