Staatsgevaarlijk ook, inderdaad, ja.

Om even op gisteren terug te komen…

Het Amerikaanse leger heeft naar eigen zeggen op basis van een mandaat van de Verenigde Naties het recht om iedereen die in Irak een gevaar vormt voor zijn militairen naar eigen goeddunken voor onbepaalde tijd op te sluiten. Al-Mashhadani heeft eerder al zes maanden vastgezeten nadat de Amerikanen bij hem thuis foto’s vonden van Iraakse opstandelingen. Daarna werd hij nogmaals twee weken vastgezet. In geen van beide gevallen werd hij aangeklaagd.

In april liet het Amerikaanse leger een fotograaf van persbureau Associated Press gaan. Deze man, Bilal Hussein, werd twee jaar lang vastgehouden. Andere Iraakse journalisten in dienst van buitenlandse nieuwsorganisaties hebben soortgelijke ervaringen gehad.

FOK.nl / Nieuws / Leger VS houdt Reuters-fotograaf vast in Irak / FOKfrontpage

This entry was posted in Politiek and tagged , . Bookmark the permalink.