Moratorium doodstraf

Internationaal afschaffen gaat nog moeilijk worden maar een niet bindend ‘voornemen’ is al heel wat. Dat slechts 53 laden tegen stemmen waar er 99 voor zijn laat wel zien dat de meeste landen er inmiddels achter zijn dat het opsluiten van mensen al een heel ingrijpende maatregel is.
Wie zegt dat straffen langer moeten mag zelf eens een paar dagen in een cel gaan doorbrengen, grote kans dat de vrijwillige politicus vervolgens heel anders over deze kwestie denkt.

FOK!frontpage / Nieuws / VN voor moratorium doodstraf

Volgens de resolutietekst die uiteindelijk is aangenomen, ondermijnt de doodstraf de menselijke waardigheid. Behalve tot een moratorium op executies wordt opgeroepen tot een beperking van het aantal vergrijpen waarvoor de doodstraf kan worden opgelegd.

Nee zelf heb ik nog nooit vast gezeten,  maar het heeft weinig inlevingsvermogen nodig te bedenken hoe het is het grootste deel van de tijd, als sociaal ingesteld wezen, alleen te moeten zijn.

This entry was posted in Link, Politiek and tagged , . Bookmark the permalink.