Iran bijzonder tolerant, nu even niet.

99% kans dat ze in Iran graag van minderheden afwillen. Zeker is in ieder geval dat ze er het liefst zo min mogelijk mee te maken hebben en dus maar liever voorvechters van persoonlijke vrijheid ombrengen. Syriƫ is in deze zaak ook absurd bezig met de uitlevering aan een andere dictatoriale staat.

FOK! / Nederlandse activist in Iran ter dood veroordeeld

Een Iraanse rechtbank heeft de Nederlandse mensenrechtenactivist Abdullah al-Mansouri ter dood veroordeeld. Mansouri kwam op voor de mensenrechten van minderheden in Iran.

Volgens Iran hield Mansouri, in Nederland koninklijk onderscheiden wegens zijn inzet voor de mensenrechten, zich bezig met terroristische activiteiten.

Op internet worden de plannen voor een aanval al klaargezet, of dat de juiste weg is is natuurlijk de vraag: averechts werken zal het zeker gaan doen.
Ruim de helft van alle landen kent een dictator of een enkele partij, Iran brengt zichzelf negatief in het nieuws met dit soort misstanden. Dus als we Iran niet binnenvallen hadden we misschien ook niet het recht Afghanistan/Irak binnen te vallen (wij hebben immers indirect dmv. onze regering meegedaan aan die invallen).

Het blijft heel lastig, de toekomst zal uitwijzen of ik fout zat en Afghanistan & Irak voorlopers zijn op de buurlanden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.