Daar ben je dan 100 voor geworden…

FOK!frontpage / Nieuws / Vis van 100 jaar oud wordt opgegeten

Doordat de poolkappen steeds verder smelten, komt er steeds meer zeeoppervlak vrij om geƫxploiteerd te worden als visvangstgebied. De vispopulatie is hier soms anders in de gebruikelijke visgebieden. Vissers maken hier natuurlijk dankbaar gebruik van.

Als een vis 100 jaar kan worden zijn er kennelijk geen natuurlijke vijanden. Dat je dan juist de bovenste laag (in de voedselketen) weghaalt klinkt logisch maar daardoor verstoor je wel een evenwicht dat dus al minstens 100 jaar goed functioneert.
Binnen een beperkt aantal jaren kan dit volledig omslaan door dit soort barbaarse acties. Omdat we nu de grote vissen vangen komt er een overschot aan kleine vissen, daarna gaan we die weer eten waardoor de al beperkte populatie grote vissen nog meer in de verdrukking komt. (Moet ik nog meer vertellen?)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.